DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sapanca’daki 5 Asırlık Tarihi Su Değirmeni Aile İşletmesi
  • Zor Haber
  • Magazin
  • Sapanca’daki 5 Asırlık Tarihi Su Değirmeni Aile İşletmesi

Sapanca’daki 5 Asırlık Tarihi Su Değirmeni Aile İşletmesi

ABONE OL
Mart 26, 2024 17:15
Sapanca’daki 5 Asırlık Tarihi Su Değirmeni Aile İşletmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Su Değirmeni 5 Kuşaktır Aynı Aile Tarafından İşletiliyor

Sapanca’nın Adatepe Mahallesi’nde bulunan tarihi su değirmeni, yaklaşık 5 asırdır aynı aile tarafından işletiliyor. Değirmen, beşinci kuşak olarak Fahrettin Yılmaz tarafından yönetiliyor. Yılmaz, dedesinin akrabalarının değirmeni Rumlardan alıp işletmeye başladığını ve Osmanlı tapusunu kapıya astıklarını belirtti.

Müşteriler Eskişehir ve İstanbul’dan Değirmene Akın Ediyor

Yılmaz’a göre Sakarya bölgesindeki mısır ve buğdayın yanı sıra Eskişehir ve İstanbul’dan da müşteriler değirmene akın ediyor. Karadenizli müşterilerin ise buraya gelmeden dönmediklerini belirtiyor. Babasından sonra 30 yıldır değirmeni başarıyla işleten Yılmaz, aile geleneğini sürdürmeye kararlı.

Lezzetli Mısır Unu İçin Değirmen Tercihi

Adatepe Mahallesi’nde yerli mısır yetiştiren Turhan Tıkan, elektrikli değirmenlerde öğütülen unun lezzetinin iyi olmadığını düşünerek ürünlerini su değirmenine getiriyor. Tıkan, mısır ununun burada daha güzel olduğunu ve yakmadığını belirtiyor. Müşterilerinden Nail Erişken ise mısır unu yaptırmak için sürekli bu değirmene geldiklerini, taşların suyla dönmesinin unun lezzetini artırdığını ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.