DOLAR 32,3397 0.17%
EURO 35,2008 -0.01%
ALTIN 2.245,890,12
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Zor Haber
  • Spor
  • PROMETEON WORLDSBK ŞAMPİYONASINDA YAMAHA’NIN YENİ ORTAK İSİM SPONSORU OLDU

PROMETEON WORLDSBK ŞAMPİYONASINDA YAMAHA’NIN YENİ ORTAK İSİM SPONSORU OLDU

ABONE OL
Şubat 3, 2023 06:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prometeon markası, Yamaha’nın resmi WorldSBK takım motosikletlerinde, pilotların kıyafetlerinde ve malzemeleri pistlere taşıyan kamyonlarda yer alacak.Prometeon’un Resmi Sponsoru olduğu FIM Superbike Dünya Şampiyonası ve şampiyon Toprak Razgatlıoğlu’nun sponsorluğu devam edecek.

Prometeon Tyre Group, 2023 FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nda yarışan Pata Yamaha Prometeon WorldSBK takımının yeni ortak isim sponsoru oldu.

Endüstriyel ve ticari lastik sektörünün global oyuncusu Prometeon sponsorluk kapsamında; yeni bir görselin tasarlandığı motosikletler, pilotların yarış kıyafetleri, donanımları pistlere taşıyan kamyonlar ve takımların tüm resmi iletişimlerinde marka logosuyla yer alacak.

Prometeon Tyre Group Genel Müdürü Roberto Righi konuyla ilgili şunları söyledi: “Resmi Yamaha WorldSBK takımının ortak isim sponsorluğu için imzaladığımız bu sözleşme, seri üretim motosikletlerin yarıştığı dünya şampiyonasını desteklemek amacıyla Prometeon’un 2022 yılında resmi sponsorluk ile başlayan taahhüdünün doğal evrimini yansıtıyor. WorldSBK ile inovasyon, teknoloji ve maksimum performans arayışı konusunda aynı değerleri paylaşıyoruz. Bu iş birliğinin kurumsal markamızın görünürlüğünü daha da artıracağına, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize daha da özel ve etkileşim yaratan deneyimler sunmamıza imkan sağlayacağına inanıyoruz.”

2022 yılında 14 yarış kazanan ve üreticiler şampiyonasında ikinci olan Pata Yamaha Prometeon WorldSBK kategorinin en iyi takımları arasında yer alıyor. Bu sezon iki resmi Yamaha R1 WorldSBK motosikletle üç yıldır takım arkadaşı olan İtalyan Andrea Locatelli ile 2021 WorldSBK Şampiyonu ve 2022 ikincisi Toprak Razgatlıoğlu yarışacak.

Prometeon, Yamaha’nın resmi WorldSBK takımının ortak isim sponsoru olmasının yanı sıra 2022 sezonundan bu yana FIM Superbike Dünya Şampiyonası resmi sponsorluğu başta olmak üzere Superbike dünyasında farklı iş birlikleri de yapıyor. Grup bugüne dek 156 yarışta 82 defa WorldSBK podyumuna çıkan, 32 yarışı birincilikle bitiren, 26 kere en hızlı tur zamanına imza atan ve 8 kez pole pozisyonu alan, 2021 WorldSBK Şampiyonu Türk pilot Toprak Razgatlıoğlu’nun da sponsorluğunu üstleniyor.

Avustralya’nın Phillip Adası’nda 24 Şubat’ta başlayacak şampiyona, dünyanın farklı yerlerinde düzenlenecek 12 etaptan sonra sonbaharda sona erecek. Yarışlar Endonezya ve Arjantin’in yanı sıra Avrupa’da İspanya, Hollanda, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Portekiz gibi ülkelerde koşulacak. Şampiyonanın İtalya etabı ise 2-4 Haziran hafta sonu Misano World Circuit “Marco Simoncelli” pistinde gerçekleşecek.

2022’de Pirelli markalı yeni nesil premium 02 Serisi’ni lanse eden Prometeon için WorldSBK şampiyonasının uluslararası niteliği sponsorluk kararında belirleyici bir faktör oldu. Üç kıtada lastik üreten Grup, ürünlerini 150’den fazla ülkede satışa sunuyor.

PROMETEON TYRE GROUP

Prometeon Tyre Group, tüm dünyada endüstriyel lastik (kamyon, otobüs, tarım ve iş makinesi) odaklı tek şirket olup, ANTEO, ERACLE ve TEGRYS markalarının yanı sıra FORMULA, PHAROS ve PİRELLİ lisansıyla endüstriyel ve ticari lastiklerinin üretimini gerçekleştirmektedir. Grubun ürün yenilikçiliğini temsil eden dört fabrikası (ikisi Brezilya’da, biri Mısır’da, biri Türkiye’de), üç Ar-Ge Merkezi (İtalya, Brezilya, Türkiye) ve Mısır’da bir Geliştirme Merkezi bulunmaktadır. Prometeon Tyre Group, beş kıtada 40’tan fazla ülkede yaklaşık 8.000 çalışanı bünyesinde bulundurmaktadır. Türkiye’de 1960 yılında İzmit’te kurulan ilk lastik fabrikasını da yöneten Prometeon Türkiye ise yaklaşık 75 ülkenin içinde yer aldığı “Türkiye, AFME (Afrika-Orta Doğu), Rusya ve CIS (Orta Asya ve Kafkaslar)” Bölgesi’nin yönetim merkezi konumundadır. Prometeon’un 2019 yılında imzacısı olduğu United Nations Global Compact, 165 ülkeden 15.500 şirketi kapsamaktadır. Prometeon ayrıca 2020’de United Nations Global Compact Network Italy’nın kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.