JWST ile Yapılan Çalışmada Charon’un Yüzeyinde Karbondioksit ve Hidrojen Peroksit Keşfedildi
Araştırmacılar, JWST aracılığıyla Plüton’un en büyük uydusu Charon’un yüzeyinde şaşırtıcı bir keşifte bulundular. Daha önce bu gökcisminde rastlanılmamış olan karbondioksit bileşiğine ve hidrojen peroksit izlerine ulaşıldı.
Doğa ile İlgili Önemli Bulgular “Nature Communications” Dergisinde Yayımlandı
Yapılan araştırma sonuçları, önemli doğa olaylarının gerçekleştiği bu gökcismi hakkında yeni bilgiler sunarken, bilim dünyasına da heyecan verici gelişmeler getiriyor. Araştırmacılar, keşfedilen karbondioksit ve hidrojen peroksit bileşiklerinin Charon’un yüzeyindeki kimyasal yapıyı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.
NASA’nın New Horizons Uzay Aracıyla 2015 Yılında Keşfedilen Su Buzlu Yüzeyin Ardından Yeni Detaylar Ortaya Çıktı
NASA’nın New Horizons uzay aracı yardımıyla 2015 yılında Charon’un yüzeyinde su buzu keşfedilmişti. Ancak JWST ile yapılan son çalışmada ortaya çıkan karbondioksit ve hidrojen peroksit izleri, bu uydunun yapısının daha karmaşık olduğunu gösteriyor. Yeni bulgular, Plüton sisteminin detaylarını anlamamıza ve güneş sistemi dışındaki diğer gök cisimlerini de daha iyi keşfetmemize yardımcı olabilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.