DOLAR 32,4975 0.33%
EURO 34,7569 0.41%
ALTIN 2.400,330,86
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Orta Doğu Geriliminden Etkileniyor
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Orta Doğu Geriliminden Etkileniyor

Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Orta Doğu Geriliminden Etkileniyor

ABONE OL
Nisan 11, 2024 13:07
Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Orta Doğu Geriliminden Etkileniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brent Petrolün Varil Fiyatı Günü Düşüşle Tamamladı

Dün 90,72 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,48 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 10.06 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,03 azalışla 90,45 dolara geriledi.

Orta Doğu Gerilimi Petrol Fiyatlarını Etkiliyor

Orta Doğu’daki gerilimin yol açtığı arz endişeleri, petrol fiyatlarındaki hareketlilikte etkili olmaya devam ediyor. İsrail’in Gazze’deki saldırısı sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ailesinin hayatını kaybetmesi, piyasalarda İsrail-Hamas ilişkilerine dair endişeleri artırdı. Bu durum, ateşkes ve esir anlaşması müzakerelerinin sekteye uğrayabileceği korkularını tetikledi.

ABD’den İsrail’e Destek Sürüyor

ABD Başkanı Joe Biden, olası bir İran tehdidine karşı İsrail’e “sarsılmaz” desteklerinin süreceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de İsrail’e, “İran tehditlerine karşı tam destek verdiklerini” iletti.

ABD’de Talep Zayıflıyor

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de talebin zayıfladığına dair veriler, fiyatları aşağı yönlü baskılıyor. ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları beklentilerin üzerinde arttı.

Brent Petrolde Teknik Analiz

Brent petrolde teknik olarak 91,30 ile 93,16 dolar aralığının direnç, 89,44 ile 87,58 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.