DOLAR 32,3784 0.17%
EURO 34,9792 -0.31%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 2259627-0,69%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orhan İlimdaroğlu Klip Yönetmenliği

ABONE OL
Mart 21, 2023 14:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Azerbaycan Sabirabad köyünde dünyaya gelen Orhan İlimdaroğlu küçük yaşlarda babasının işi dolayısıyla Türkiye’ye göç etmiştir. Orhan İlimdaroğlu kimdir? Babasının fotoğraf stüdyosu olması sebebiyle çocukluk yaşlardan itibaren fotoğraf sanatıyla yakın ilişkisi bulunan Orhan İlimdaroğlu ilerleyen yaşlarında sinema sanatına da ilgi duymaya başlamıştır.

Küçük yaşlardan itibaren Bursa’da sinema setlerinde asistanlık yapan Orhan İlimdaroğlu liseyi radyo televizyon programcılığı bölümünde üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde okuyarak mezun oldu.  Üniversite öğrencilik yıllarında sinema sanatına olan ilgisi gittikçe artan Orhan İlimdaroğlu 2013 yılında ilk profesyonel kısa film olan Umut filmini çekmiştir. 2013 yılında devamında kısa film çalışmalarına devam eden Orhan İlimdaroğlu Dönüş, Uzun Hikâye isimli kısa filmleri yönetti.

Orhan İlimdaroğlu kısa filmlerinde çekim sürelerini sürekli arttırarak deneyim kazanmış 2016 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan Uzun Yol filminin yönetmenliğini yapmıştır. Orhan İlimdaroğlu yönetmenlik alanında sadece sinema alanında değil güncel prodüksiyonlara yönelik müzik klip yönetmenliği de yapmaktadır.

Orhan İlimdaroğlu klip yönetmeni olarak müzik kanallarında yayınlanan yüzlerce sanatçının video kliplerine yönelik yönetmenlik yaptı. Şarkıcılara yönelik verdiği klip yönetmenliği hizmetlerinde şarkı duygularını ortaya çıkarması açsısından mekan seçimleri ile ön plana çıkan Orhan İlimdaroğlu halen klip yönetmenliği kariyerine devam etmektedir.

Orhan İlimdaroğlu’nun günlük hayatından haberdar olmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/oilimdaroglu

Facebook: https://www.facebook.com/oilimdaroglu/

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.