DOLAR 32,3812 -0.18%
EURO 34,7349 -0.04%
ALTIN 2.432,26-0,25
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB’ten Erken Okuma Alışkanlığı Platformu!

MEB’ten Erken Okuma Alışkanlığı Platformu!

ABONE OL
Mart 23, 2024 14:07
MEB’ten Erken Okuma Alışkanlığı Platformu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukların Okuma Alışkanlığını Desteklemek İçin Yeni Platform

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, çocuklara erken çocukluk döneminden itibaren okuma alışkanlığı kazandırarak kelime hazinelerini artırmak, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmek amacıyla yeni bir platform hayata geçirildi.

Platformda Neler Var?

Platformda, öğretmenler tarafından yazım, çizim ve tasarım çalışmalarının yapıldığı 53 resimli okul öncesi öykü kitabı bulunuyor. “365gunoyku.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişilebilen platformda öykülerin yanı sıra bilmece-bulmaca, sözcüksüz resimli kitaplar, tekerlemeler, şiirler, kavram kitapları ve gezi türlerinde kitaplara da yer veriliyor.

Küresel Sorunlara Duyarlılık

Platformda çevre okuryazarlığı ve iklim değişikliği gibi önemli konular da işlenerek, çocukların küresel sorunlara karşı duyarlılıklarının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu sayede çocuklar hem keyifli vakit geçirirken hem de çevreleri ve dünyaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.