ABD merkezli haber kanalı CBS News’da katıldığı bir programda konuşan McCain, çalışanlarının güvenliği konusunda yaşanan endişeler sebebiyle yardım çalışmalarının durdurulduğunu belirtti.
McCain, İsrail ordusunun 4 esiri kurtarmak için Nusayrat’a düzenlediği saldırılarda World Food Programme (WFP)’ye ait iki deponun roketlerle hedef alındığını açıklayarak, “Şu an için geri adım attık. Yeniden (faaliyetlerimize) başlamak için güvenliğe ilişkin şartların sağlandığından emin olmak istiyoruz.” dedi.
Gazze’nin diğer bölgelerindeki faaliyetlerini sürdürdüklerini aktaran McCain, “Kuzey ve güneyde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. McCain, WFP depolarının bombalanmasında bir çalışanlarının yaralandığını belirterek, yardımların yeterli miktarda Gazze’ye ulaştırılması için acil ateşkese ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) da yayımladığı açıklamada, yüzer iskeleden insani yardımların, yardım kuruluşlarının güvenlik durumlarını yeniden gözden geçirmek amacıyla askıya alındığını bildirdi. Açıklamada, Gazze’deki yardımların güvenli bir şekilde devam etmesini sağlamak için ABD yetkilileri ve yardım kuruluşlarıyla çalışma yürütüldüğü belirtildi.
Önceki gün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden düzenlenen İsrail saldırılarında 64’ü çocuk, 57’si kadın 274 Filistinlinin öldüğü, 153’ü çocuk, 161’i kadın 698 Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti. Saldırılarda 4 İsrailli esirin kurtarıldığı duyurulmuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.