DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaspersky’nin 2019’dan beri MSP (Yönetilen Hizmet Sağlayıcı) satışları dört kat arttı
  • Zor Haber
  • Teknoloji
  • Kaspersky’nin 2019’dan beri MSP (Yönetilen Hizmet Sağlayıcı) satışları dört kat arttı

Kaspersky’nin 2019’dan beri MSP (Yönetilen Hizmet Sağlayıcı) satışları dört kat arttı

ABONE OL
Şubat 7, 2022 13:50
Kaspersky’nin 2019’dan beri MSP (Yönetilen Hizmet Sağlayıcı) satışları dört kat arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaspersky, MSP Vakfı projesinin ilk üç yılında yönetilen hizmet sağlayıcıları arasındaki satışlarda dört kat büyüme elde etti. Buna ek olarak aktif iş ortaklarının sayısı 2018’den bu yana üç buçuk kat arttı ve Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Afrika’daki ülkelerde önemli bir büyüme yaşandı. 

Esnek, kullandıkça öde aylık abonelik ödeme planının, iş ortakları için kullanıcı dostu Lisans Yönetim Portalının ve çok katmanlı siber güvenlik ürünlerinin sunulması, Kaspersky MSP programını hizmet sağlayıcılar için çekici ve faydalı hale getirdi.

MSP (Yönetilen Hizmet Sağlayıcı) pazarının önümüzdeki birkaç yıl içinde ikiye katlanması ve 2021’de 243,33 milyar dolardan 2028’de 557,10 milyar dolara çıkması bekleniyor. Yakın zamanda yapılan bir küresel servis sağlayıcı anketinin ortaya koyduğu üzere MSP’lerin çoğunluğu yalnızca müşteri tabanında artış görmekle kalmıyor, aynı zamanda hizmet portföylerini genişletmeye odaklanıyor. Çalışmada müşteriler tarafından belirtilen veri ihlalleri, bulutun benimsenmesi ve diğer çözülmemiş güvenlik sorunları ile BT güvenlik hizmetleri ağırlık kazanırken, MSP’ler hizmet portföylerinde “olması gereken” haline geliyor.

Kaspersky’nin MSP’lere odaklanma hamlesi küresel trendle uyumlu. 2019 – 2021 arasında Kaspersky, MSP satışlarını başlangıç noktasının dört katına çıkardı ve 2021’de yıllık bazda %75 büyüme gösterdi. Bu küresel girişimin bir parçası olarak Fransa, İtalya, Kuzey ve Orta Avrupa, Kuzey Amerika, Rusya, Afrika ve Brezilya gibi bölgeler dikkate değer bir büyüme gösterdi.

Bu sonuçlara yeni iş ortaklarını aktif olarak çekmenin yanı sıra, mevcut iş ortakları elde tutularak ulaşıldı. Bu da Kaspersky’nin MSP ortaklarının şirkette uzun süre kaldığı anlamına geliyor.

Kaspersky, MSP Vakfı projesi kapsamında faturalandırma süreçlerini otomatikleştiren ve iş ortaklarıyla satıcılar arasındaki iş etkileşimlerini kolaylaştıran araçlar geliştirdi. 2020’de kullanıma sunulan özel iş ortaklığı programı ve Lisans Yönetim Portalı ile MSP’lere esnek günlük faturalandırmayla uyumlu finansal koşullar sağlandı. İş ortakları artık self servis portalında lisansları hızlı ve kolay bir şekilde yönetebiliyor ve güvenlik hizmetlerini düşük maliyetli bir yaklaşımla pazara daha hızlı sunabiliyor. Yeni kullandıkça öde abonelik planı, MSP’lerin OPEX modelinden yararlanmasına ve müşterilerinin istediği zaman lisans koşullarını değiştirmesine olanak tanıyor. Bu, yalnızca o anda ihtiyaç duydukları kadarına ödeme yapmaları anlamına geliyor.

MSP Vakfı projesinin başarısını sağlayan bir diğer unsur da Kaspersky portföyünün çeşitli boyutlarda, güvenlik uzmanlığı seviyelerinde ve farklı dikeylerde geliştirilip uyarlanabilmesi. Kaspersky ürünleri, MSP’lerin müşterilerin uç noktalarını ve bulut iş yüklerini tehditlerden otomatik olarak korumasını sağlıyor. Ayrıca Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum ve Kaspersky Managed Detection and Response gibi ürünler de MSP’lerin dahili güvenlik ekiplerini algılama ve inceleme araçlarının yanı sıra, analitik uzman gücü, bilgi ve hizmet sağlama konusunda donatıyor. Portföy ayrıca MSP’lerin finans ve bankacılıkta ATM ve POS gibi gömülü cihazların güvenliğini sağlamasına, endüstriyel kontrol sistemlerinin (ICS) korunmasına yardımcı olan ürünler de içeriyor. MSP’ler buluttaki tek bir konsoldan çalışırken, çeşitli katmanları ve ürünleri kullanarak hizmetlerini müşterileri için özelleştirebiliyor.

Kaspersky, MSP Vakfı’nın üç yıllık projesinin başarısını takiben MSP işletmelerine yatırım yapmaya devam edecek. Şirket, özellikle güvenlik hizmeti sağlayıcıları (MSSP’ler) için daha fazla ürün ve hizmet sunmanın yanı sıra, bulut öncelikli bir yaklaşımı ve birçok rutin işlemin otomasyonunu desteklemeye devam etmeyi, daha fazla ürünü birleştirilmiş MSP’ye hazır tek bir yönetim platformuna entegre etmeyi planlıyor.

ESW BT İş Danışmanları Profesyonel Hizmetler Müdürü Dan Driezen, “Kaspersky’nin gerçek iş ortaklıkları oluşturmasına büyük değer veriyoruz. Şirket %100 kanal odaklı yaklaşıyor ve proaktif olarak bizi satış, pazarlama ve sponsorluk girişimlerine ve teknik eğitimlere katılmaya davet ediyor. Kaspersky ile yıllar boyunca yakın çalışmanın bir başka sonucu da derin bir siber güvenlik bilgisi ve anlayışı oluşturmamıza sürekli yardımcı olması” diyor.

levigo Systems Genel Müdürü Vincenzo Biasi şunları ekliyor: “Bu, küçük müşterilere makul, rekabetçi fiyatlarla hizmet vermemizi sağlayan çok çekici bir model. Bunun herkes için olumlu etkileri var. Lisans Yönetimi Portalı (LMP) yaklaşık bir yıldır hizmet veriyor ve lisanslarımızı yönetmek, rezervasyon yapmak, iptal etmek, ölçeği büyütmek veya küçültmek için ihtiyacımız olan her şeyi sunuyor. Her şeyi işte bu kadar kolay ve bağımsız bir şekilde yapabiliyoruz. Burada self servis çok önemli.”

Kaspersky Kurumsal İş Başkan Yardımcısı Veniamin Levtsov, şu yorumlarda bulunuyor: “Uzun bir yol kat ettik ve iş ortaklarımız bunun farkında. Çabalarımız, En İyi Yönetilen Hizmetler Ortağı (MSP) Programı kategorisinde bir MSP İnovasyon Ödülü ile ödüllendirildi. Bundan sonra da daha fazla MSP geliştirmesi için süreç otomasyonuna, portal işlevselliğinin iyileştirilmesine ve daha fazla ürünün MSP-hazırlık konseptiyle uyumlu hale getirilmesine daha fazla odaklanacağız. Bu girişimler, bayilerimizi yönetilen güvenlik hizmeti ortaklarına dönüştürme vaadini destekleyecektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.