DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050849-2,12%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanada’da Yanlışlıkla Yer Değiştiren Kardeşler Yıllar Sonra Buluştu
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Kanada’da Yanlışlıkla Yer Değiştiren Kardeşler Yıllar Sonra Buluştu

Kanada’da Yanlışlıkla Yer Değiştiren Kardeşler Yıllar Sonra Buluştu

ABONE OL
Mart 25, 2024 13:10
Kanada’da Yanlışlıkla Yer Değiştiren Kardeşler Yıllar Sonra Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Richard Beauvais’in Hayatındaki Ani Değişim

Kanada’nın British Columbia bölgesinde yaşayan Richard Beauvais, yıllarca Fransız kökenli bir yerli olduğunu düşünerek hayatını sürdürdü. Ancak 2020 yılında yaptığı DNA testi sonucunda Ukraynalı, Polonyalı ve Aşkenaz Yahudisi olduğunu öğrendi.

Evelyn Stocki ile Şaşırtıcı Bağlantı

İki yıl sonra Winnipeg’de yaşayan Evelyn Stocki, yaptığı DNA testi sonucunda Beauvais’in biyolojik kardeşi olduğunu keşfetti. 1955 yılında aynı hastanede doğdukları ortaya çıkınca ise büyük bir gizem çözüldü.

Özür ve Adalet Mücadelesi

Manitoba Başbakanı Wab Kinew, yaşanan hata nedeniyle Beauvais ve Ambrose’dan özür dileyerek, “Bu olay iki çocuğu, bir çift ebeveyni ve birçok nesilden iki aileyi etkiledi” ifadelerini kullandı. Kardeşler, yaşadıkları haksızlığın tazminatını alabilmek için adalet mücadelesi veriyor.

Tazminat Davası ve Umutlar

69 yaşındaki Ambrose ve Beauvais, adaletin sağlanması için devletten tazminat almayı umut ediyor. Ambrose, “Hayatım çalındı. Bu geri gelmeyecek. Zamanı kaybettim. Ama şimdi zamanım var” derken Beauvais ise, “En zor kısmı da iki ablamı arayıp onların kardeşi olmadığımı söylememdi” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.