DOLAR 32,5904 0.34%
EURO 34,8122 0.2%
ALTIN 2.498,960,60
BITCOIN 21055035,15%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HDP: Demokratik siyaset pazarlıkla değil, müzakereyle olur
  • Zor Haber
  • Siyaset
  • HDP: Demokratik siyaset pazarlıkla değil, müzakereyle olur

HDP: Demokratik siyaset pazarlıkla değil, müzakereyle olur

ABONE OL
Eylül 13, 2021 12:53
HDP: Demokratik siyaset pazarlıkla değil, müzakereyle olur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HDP Parti Meclisi Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında Ankara’da toplantı. Açılış konuşmasını yapan Sancar, dikkat çekici mesajlar verdi.

‘HDP, SEÇİMLERDE KİLİT GÜÇ AMA…’ 

“Seçimler yaklaştıkça bütün sorunların seçimler üzerinden tartışılmasını bir eksiklik olarak görüyoruz” diyen Mithat Sancar, “Önümüzdeki seçimlerin çok önemli olduğunun farkındayız. HDP’nin kilit güç olduğunu herkes biliyor ama seçimlere odaklanmış siyasal bir gündemin Türkiye’nin gerçek sorunlarını ıskalama gibi bir riski beraberinde getirdiğini bilmek zorundayız. Seçimlerin önemini kabul etmekle birlikte seçimlere giden süreçte toplumsal mücadele ve yaygın halk örgütlenmesinin vazgeçilmez olduğunu hatırlatmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

‘PAZARLIK, DAR HEDEFLERE YÜRÜME TUZAĞIDIR’

Siyasetin pazarlık üzerine değil, müzakereler üzerine olması gerektiğini kaydeden Sancar, “Müzakereden kastımız, toplumun bütün kesimleriyle iletişim kurmaktır. Toplumun bu sistemden canı yanan her kesime dokunma ve her kesimin bize dokunması yöntemidir müzakere. Demokratik siyaseti pazarlıklar üzerine kurmayı reddediyoruz. Pazarlık, paylaşım olmadan dar hedeflere yürüme tuzağıdır. Oysa müzakere yeni başlangıcın vazgeçilmez şartıdır. Her alanda müzakere, her konuda toplumsal iletişim ve toplumsal kesimlerin birbirine dokunmasını sağlamaktır” dedi.

‘ÇÖKÜŞE KARŞI ALTERNATİF OLUŞTURMA SORUMLULUĞUMUZ VAR’

İktidarın çöküşte olduğunu kaydeden Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili yoldaşlar, iktidar çöküyor, sistem çözülüyor. İktidar çözülüyor, sistem çöküyor. Bizim bu çözülme ve bu çöküşe karşı bir yol oluşturma sorumluluğumuz var. HDP, halkların ortak iradesinin, ezilenlerin, ötekilerin partisi olarak bu konuda öncü güç rolünü üstlenmek zorundadır.

‘TOPLUMSAL YENİLENMEYE ÖNCÜLÜK ETMEK’ 

İktidar kaybediyor, çözülüyor diye bekleyerek sorunlar kendiliğinden hal olacaktır diye beklemek naifliktir, naiflik de apolitik bir tavırdır. Asıl politik tavır demokratik siyasetin özünü oluşturan toplumsal yenilenmeye öncülük etmektir. Toplumsal bir alternatif üretme hedefidir. HDP de siyaseti toplumla birlikte yürütmeyi, hakların ortak iradesine çözümün esas gücünü vermeyi varoluş sebebi yapmış bir parti olarak bu çalışmaların en önünde yer almak mecburiyetindedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.