DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001,52%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Kentsel Dönüşüm ve Konut Arzını Artıracak Yeni Düzenlemede Son Aşamaya Geldik”
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Kentsel Dönüşüm ve Konut Arzını Artıracak Yeni Düzenlemede Son Aşamaya Geldik”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Kentsel Dönüşüm ve Konut Arzını Artıracak Yeni Düzenlemede Son Aşamaya Geldik”

ABONE OL
26 Mayıs 2024 15:24
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Kentsel Dönüşüm ve Konut Arzını Artıracak Yeni Düzenlemede Son Aşamaya Geldik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına Yatırım Kapısı Açılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanı ve konut arzının artması için önemli bir adım olan yeni düzenlemede son aşamaya gelindiğini açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılacak düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılacak.

Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları Konuta Erişimi Kolaylaştıracak

Bakan Şimşek, SPK’nin hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) kurulmasına ilişkin düzenlemede son aşamaya gelindiğini belirtti. Yeni düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabilmesi sağlanacak. Bu sayede konut arzının artması konut fiyatlarının dengelenmesine katkı sağlayacak ve konuta erişilebilirlik kolaylaşacak.

Yatırımcılara Teminat Mekanizması ve Çıkış Hakkı

Bakan Şimşek, SPK tarafından hayata geçirilecek projenin yatırımcıların risklerini azaltmak amacıyla teminat mekanizması getireceğini ve yatırımcıların haklarını güvence altına alacağını vurguladı. Yeni düzenleme aynı zamanda yatırımcılara fon faaliyetleriyle ilgili değişikliklerde çıkış hakkı tanıyacak ve yatırımcı mağduriyetlerini engelleyecek.

Konut Piyasasında Canlanma Bekleniyor

Bakan Şimşek, yeni düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonlarının konut piyasasında arz hareketliliğini artıracağını ve fiyatların düşüş eğilimine katkı sağlayacağını belirtti. Bu sayede toplumda tasarruf eğiliminde artış beklendiğini ifade eden Şimşek, düzenlemenin konut üreticilerine finansman sağlamanın yanı sıra tasarruf sahiplerine de yatırım fırsatı sunacağını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.