DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fransa ve Çin’den Moskova’daki Terör Saldırısına Tepki
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Fransa ve Çin’den Moskova’daki Terör Saldırısına Tepki

Fransa ve Çin’den Moskova’daki Terör Saldırısına Tepki

ABONE OL
Mart 23, 2024 13:07
Fransa ve Çin’den Moskova’daki Terör Saldırısına Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’dan Tepki

Fransız makamları, Moskova’da dün gerçekleştirilen terör saldırısına sert bir şekilde tepki gösterdi. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Macron, saldırıyı güçlü şekilde kınadı. Fransa Dışişleri Bakanlığı da resmi X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Moskova’dan gelen görüntüler korkunç. Düşüncelerimiz, kurbanlar, yaralılar ve Rus halkıyla birlikte. Bu menfur eylemler tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Çin’den Tepki

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Devlet Başkanı Şi, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’e gönderdiği taziye mesajında, saldırının çok sayıda can kaybına neden olduğu şokunu yaşadıklarını belirtti. Teröre karşı olduklarını vurgulayan Şi, saldırıyı güçlü bir şekilde kınadıklarını ve Rus hükümetinin ulusal güvenliği ve istikrarı koruma çabalarını desteklediklerini açıkladı. Çin hükümeti ve halkı adına, yaşamını yitirenler için üzüntülerini ifade eden Şi, ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.