Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin açılışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu külliyenin üniversite ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.
Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Beçiroviç’in ziyaretini değerlendirerek, Türkiye’nin Balkanlar’da barış, huzur ve istikrar için çalışmaya devam edeceğini belirtti. Ayrılıkçı gündemlerin bölgedeki istikrarsızlığa yol açtığını vurguladı.
Diyanet Teşkilatı’na yönelik yapılan eleştirilere de değinen Erdoğan, hak ve hürriyetlerin korunması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Adalet hizmetlerinde de önemli adımlar attıklarını belirterek, ülkemizin hak ettiği adalet sistemi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na yaptığı hitapta, İsrail’in bölgedeki zulümlerine dikkat çekti ve küresel barışın korunması için uluslararası toplumu birlik olmaya çağırdı. Türkiye’nin dış politika vizyonuna vurgu yaparak, insanlığın ortak vicdanı haline geldiklerini belirtti.
Erdoğan, düzensiz göçle mücadele ve fırsatçılıkla mücadele konularına da değinerek, ülkenin ticari hayatını zehirleyenlere göz açtırmayacaklarını vurguladı. Fahiş fiyat artışlarına ve etiket oyunlarına karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ifade etti.
Bu açıklamalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından ülke gündemine dair önemli konuları ele aldığını gösteriyor. Erdoğan’ın vurguladığı konular arasında eğitim, dış politika, adalet hizmetleri, diplomasi ve ekonomi gibi çeşitli alanlar yer alıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.