DOLAR 32,6005 0.38%
EURO 34,8315 0.27%
ALTIN 2.496,430,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! ‘Koruyucu Aile Gün…
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! ‘Koruyucu Aile Gün…

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! ‘Koruyucu Aile Gün…

ABONE OL
Haziran 25, 2021 14:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı! ‘Koruyucu Aile Gün…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran’ın ”Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına dair olan genelgeyi imzaladı, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı, 30 Haziran’ın “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına ilişkin genelge, Resmi Gazete’de yayınlandı.

30 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı, ”Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına ilişkin genelge, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imzalanan genelgede, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini sevecek, koruyacak, destekleyecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Her sağlı bireyin, aile terbiyesinde büyüdüğü belirtildi.

30 HAZİRAN ‘KORUYUCU AİLE GÜNÜ’ OLARAK KUTLANACAK

Aile, bir çocuğun güvenle büyümesi ve topluma faydalı bir insan olarak yetişmesi için gerekli ve birincil ortam olduğuna ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

”Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır. Son yıllarda yapılan çalışmalarla teşvik edilen koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması büyük önem teşkil etmektedir. Bunun için tarihte uzun yıllar çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan kurumlarımızdan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyetinin kuruluş tarihi de olan 30 Haziran ‘Koruyucu Aile Günü’ olarak kutlanacaktır.”

ETKİNLİKLER, CUMHURBAŞKANLIĞI HİMAYESİNDE YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında gerçekleşecek olan etkinliklerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile beraber  yürütüleceğini ifade ederek, söz konusu etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılabileceğini bildirdi.

Etkinliklere dair afiş, logo, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanların mezkur Bakanlık tarafınca ilgili kurumlarla ile beraber belirlenecek kurumsal kimliğe uygun şekilde kullanılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilecek proje ve etkinliklere ait giderlerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacağını belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEK VE YARDIM

Genelgede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi amacı ile ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın tüm kamu kurum ve kuruluşların geciktirilmemesine yönelik talimatlarına da yer verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.