DOLAR 32,5335 -0.05%
EURO 34,7942 -0.22%
ALTIN 2.424,99-0,20
BITCOIN %
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerden Yeni Nesil Bir Çalışma
  • Zor Haber
  • Eğitim
  • Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerden Yeni Nesil Bir Çalışma

Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerden Yeni Nesil Bir Çalışma

ABONE OL
Mart 24, 2023 12:34
Çevreye Duyarsız Kalmayan Bilfenli Öğrencilerden Yeni Nesil Bir Çalışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akademik eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalarıyla da adından söz ettiren Bilfen Okulları, ulusal ve uluslararası pek çok projeye destek veriyor. 2022 – 2023 eğitim sürecinde de etkinliklerine devam eden Bilfen Liseleri öğrencileri bu yıl da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜÇEV) yürüttüğü “Young Reporters of the Environment (Çevrenin Genç Sözcüleri )” programına katılarak çevreye olan duyarlılıklarını bir kez daha göstermek için yeni bir makaleye imza attı.

Çamlıca Bilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan YRE – CAMLICA grubu, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) düzenlediği Çevrenin Genç Sözcüleri çalışmalarının ulusal yarışma kategorisine bu yıl yeni bir makale ile katılarak 2022 – 2023 eğitim yılında “Toprak kirliliğine” dikkat çekmeye odaklandı .

Bilfen Lisesi öğrencileri bu makale ile günümüzde çevre kirliliği ve sonuçlarının en büyük sorunlardan biri olarak karşımıza çıktığına gerek sularda gerek doğada hatta şehirlerimizde ve havada dahi bütün canlıları olumsuz etkileyen kirliliğin en önemli nedenlerinden birinin de toprakta olan kirlilikle ile ilgili olduğuna vurgu yaptı.  Öğrenciler özellikle toprak kirliliğini ve bu atık sürecinin etkilerini daha iyi anlayabilmek için araştırmalarına devam ederken herkesi derinden sarsan ve üzen deprem felaketine de odaklandı.. Felaketle birlikte ortaya çıkan moloz kaldırma çalışmaları ile ilgili çevrenin genç sözcüleri olarak, İstanbul Üniversitesi, Edebiyat fakültesi, Coğrafya bölümünden, Jeomorfoloji uzmanı Prof. Dr. Hüseyin TUROĞLU ile online platformda röportaj gerçekleştirdi

Öğrenciler bu yarışma için ayrıca Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr Hamdi MIHÇIOKUR ile Türkiye ve diğer ülkelerdeki atık toplama ve geri dönüştürme sistemlerindeki farklılıkları konu alan röportajlar yaparak bu röportajları arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaşarak etkili oldular. Öğrenciler yaptıkları tüm çalışmaları kendi Instagram adreslerinde paylaşarak daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.