DOLAR 32,3237 0.22%
EURO 35,1188 -0.04%
ALTIN 2.301,361,06
BITCOIN 23041753,05%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BU YIL HANGİ ESTETİK OPERASYONLAR REVAÇTA OLACAK? YILIN POPÜLER ESTETİK OPERASYONLARI
  • Zor Haber
  • Sağlık
  • BU YIL HANGİ ESTETİK OPERASYONLAR REVAÇTA OLACAK? YILIN POPÜLER ESTETİK OPERASYONLARI

BU YIL HANGİ ESTETİK OPERASYONLAR REVAÇTA OLACAK? YILIN POPÜLER ESTETİK OPERASYONLARI

ABONE OL
Ocak 23, 2023 06:05
BU YIL HANGİ ESTETİK OPERASYONLAR REVAÇTA OLACAK? YILIN POPÜLER ESTETİK OPERASYONLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde değişen ve gelişen prosedürler, estetik uygulamalarda artan konfor ve uygulamaların çeşitliliği, estetik operasyonları tercih eden insan sayısının da giderek artmasını sağladı. Cerrahi ve cerrahi olmayan birçok estetik işlem, yaygınlaşan toplumsal ve kültürel kabulün de etkisiyle hiç olmadığı kadar popülerleşmiş durumda. Peki bu yükseliş trendi devam edecek mi? Bu yıl en çok hangi uygulamaların revaçta olacağını ve estetik trendine dair bilinmeyenleri Op. Dr. Güray Yeşiladalı’dan dinledik…

Estetik de tıpkı diğer birçok alan gibi hemen her gün değişime uğruyor. Kimi zaman bu değişimi kendi gerçekleştirdiği gibi kimi zaman da trendlere, taleplere göre kendisine yön vererek beklentilere karşılık veriyor. İçinde bulunduğumuz dijital çağda bu değişim tahmin edersiniz ki çok hızlı olabiliyor ve kimi zaman sosyal medyanın da etkisiyle radikal talepler doğurabiliyor. Ama en nihayetinde dönemin şartlarına göre ne kadar değişip dönüşse de estetik uygulamalar her dönem popülerliğini korumaya devam ediyor. Vanity Estetik Kurucu Ortağı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güray Yeşiladalı bazı prosedürler uzun yıllar popülerliğini korusa bile içinde bulunduğumuz dijital çağda yeni ve farklı uygulamaların da hızla bir trend haline gelebildiğini söylüyor.

Hem kadın hem de erkekler arasında merak konusu haline gelen; 2023 yılının popüler estetik prosedürleri hakkında konuşan Yeşiladalı, 2023 estetik trendleri için genel yaklaşımını şöyle açıklıyor: “Trendler her dönemde değişken olsa da, konu estetik cerrahi trendleri olduğunda bir kez trend haline gelen bir prosedürün modasının uzun yıllar devam ettiğini görmemiz mümkünBu uygulamalar çokça denenmiş ve kabul görmüş uygulamalar olması dolayısıyla hala talep görür ve bu talep de uygulamaların popülerliğini sürdürmeye yeter. 2023 yılında da popülerliğini sürdürmesinin yanında, çok daha fazla duyacağımız estetik işlemler bizleri bekliyor…”

Bu işlemlerin ne olduğuna dair bilgiler veren Op.Dr. Güray Yeşiladalı’nın önerileriyle gelin 2023 estetik trendlerine birlikte göz atalım.

Rinoplasti-Burun Estetiği

Burun estetiği olarak adlandırılan rinoplasti, en çok tercih edilen ve en yaygın yüz plastik cerrahi prosedürü olarak 2023’te de en fazla tercih edilenler arasında yer alacak. Burun estetiği ya da daha tıbbi söylemiyle rinoplastiden kısaca bahsetmek gerekirse, burun şeklinin değiştirilip, düzeltilerek; yüz ile uyumu korunarak kişinin istediği şekle getirilmesi için yapılan cerrahi işlemdir. Estetik görünümün dışında rahat nefes almak, horlama sorunun çözülmesi, rahat uyku, sinüzitlerden kurtulma gibi yaşam kalitesini artıran faydaları da vardır.  Açık ve kapalı olmak üzere iki yöntemle uygulanabilir. Kapalı rinoplasti, kesilerin burun deliklerinin alt kısmından değil de burun deliklerinin içerisinden yapılan ameliyat türüdür. Bu sayede ameliyat sonrası iz görünmez. Kişinin daha önce burun operasyonu geçirdiği durumlarda ise, cerrahın tercihi açık teknik uygulamak olabilir. Açık rinoplastide ise, burun deliklerinin arasındaki bölgede küçük bir kesi açılarak uygulanır. Her iki teknikte de kolay iyileşen kesiler ve estetik açıdan başarılı görünümler elde edilebilir. Hem estetik hem de sağlık söz konusu olduğundan en önemli işlemlerden olan Rinoplastinin 2023’te de en popüler estetik cerrahi prosedürler listesindeki yerini koruyacağını söylemek mümkün.

BBL – Brezilya Kalçası Estetiği

“Brezilya Poposu” sağladığı sıkı ve kalkık görünümü sebebiyle son dönemlerde pek çok kadın tarafından tercih ediliyor. Bunda Jennifer Lopez, Beyonce, Kim Kardashian gibi kalkık ve şekilli kalçalarıyla tanınan pek çok ünlü ismin etkisi de oldukça fazla. Popo büyütme ameliyatının gerçekleştirilebileceği çeşitli yollar vardır, ancak iki yöntem diğerlerine göre daha popülerdir. Birincisi, yağ enjeksiyonunun kullanıldığı yöntemdir. Bu yöntem, yağın vücudunuzun diğer bölgelerinden alınması, işlenmesi ve daha büyük bir şekil için kalçanıza enjekte edilmesi ile çalışan bir metottur. Bu, popüler “Brezilyalı Poposu” cerrahisinin kullandığı yöntemdir. Uzman cerrahlar tarafından uygulandığında güvenli ve oldukça etkilidir. İkincisi ise, göğüs büyütmelerine benzer şekilde silikon protezlerin kalçaya yerleştirilmesidir. Bu yöntem, hacim olarak daha öngörülebilir sonuçlar verir. Tüm bu artıları nedeniyle her iki yöntem de 2023’te de kadınların hayal ettikleri daha dolgun ve sıkı kalçalara kavuşmaya yardım etmeyi sürdürecek.

Meme Büyütme Estetiği

Meme estetiği uygulamaları arasında yer alan meme büyütme ameliyatı, dünya çapında kadınlar tarafından en çok tercih edilen estetik cerrahi operasyonları arasında yer alıyor. Meme büyütme, silikon protezler yerleştirilerek veya yağ enjeksiyonuyla, memenin boyutunun artırıldığı ve şeklinin güzelleştirildiği bir uygulama. Kadınlar farklı sebeplerle meme büyütme operasyonu geçirirler, daha büyük memelere sahip olmak bu sebeplerden yalnızca bir tanesidir. Aynı zamanda fark edilir meme asimetrilerini düzeltmek için de uygulanan prosedürlerden biri olan bu operasyonun nihai amacı, hastanın doğal ölçülerini daha güzel hale getirmek ve daha simetrik, estetik bir görüntü oluşturmaktır.

Blefaroplasti- Göz Kapağı Estetiği

İstatistiki olarak burun estetiğinden hemen sonra, ikinci en popüler yüz cerrahisi prosedürü olarak “blefaroplasti” yani göz kapağı ameliyatı öne çıkıyor. Blefaroplasti, yaşlanma ile birlikte güçsüzleşen göz kapağı kaslarının aşağıya doğru düşmeye başlaması nedeniyle görme alanını daraltan göz kapağının fazla deri ve kas dokusunun çıkarılması işlemlerini kapsıyor. Lokal anestezi ile yapılan blefaroplasti ile göz altı torbalarının da düzeltilmesi mümkün. Genellikle göz kapağı ameliyatı şeklinde adlandırılan bu işlem, gözleri daha büyük ve açık göstererek yüzü daha dinç ve gençleşmiş bir ifadeye kavuşturması nedeniyle 2023’te de popülaritesini sürdürecek.

Karın Germe

2023 yılında en fazla talep edilecek operasyonlardan bir diğeri ise Karın Germe Estetiği. Tummy tuck olarak da denilen karın germe, özellikle önemli kilo kaybı yaşayan kişiler için çok daha fazla popüler olmaya başladı. Karın germe estetiği, hamilelik sonrası doğum ve obezite tedavisi gibi kilo verme sürecine girilmesinin ardından sarkan cildin ve hasarlı dokunun çıkarılması ile gerçekleştiriliyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güray Yeşiladalı, 2023 yılında sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam tarzlarının popülaritesi arttıkça karın germe uygulamasına olan talebin de daha da artacağına dikkat çekiyor.

Son olarak, estetik işlem yaptırmak isteyenlere önemli uyarılarda bulunan Güray Yeşiladalı, yeni trendler söz konusu olsa da, kişiye en uygun estetik cerrahi prosedürü seçmek ve sonuçları hakkında gerçekçi beklentilere sahip olmak için mutlaka hastaların deneyimli bir plastik cerrahla görüşmesi gerektiğini söylüyor.

Sizler de kendiniz için düşündüğünüz estetik işlemin gerçekçi olup olmadığını öğrenmek ve hedeflerinizi belirlemek üzere Op.Dr. Güray Yeşiladalı’nın kurucusu olduğu Vanity Estetik’i ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.