DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355562,66%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden’den İsrail-Filistin Gerilimine İlişkin Açıklamalar
  • Zor Haber
  • Dünya
  • Biden’den İsrail-Filistin Gerilimine İlişkin Açıklamalar

Biden’den İsrail-Filistin Gerilimine İlişkin Açıklamalar

ABONE OL
7 Haziran 2024 13:20
Biden’den İsrail-Filistin Gerilimine İlişkin Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biden, Fransa Ziyareti Sırasında ABC News’e Konuştu

ABD Başkanı Joe Biden, ‘Normandiya Çıkarması’nın 80. yıl dönümü dolayısıyla Fransa’yı ziyaret ederken, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları konusunda ABC News’e önemli açıklamalarda bulundu.

Biden’den Netanyahu’ya Mesaj: “Sanırım Beni Dinliyor”

Biden, Refah’a saldırılar hususunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Washington yönetiminin endişelerini göz ardı etmediğini belirterek, “Sanırım beni dinliyor. Tam gaz Refah’a gireceklerdi, Refah’ı tamamen işgal edeceklerdi, şehri alacaklardı, tam güçle hareket edeceklerdi. Bunu yapmadılar.” şeklinde konuştu.

3 Aşamalı Ateşkes Önerisi

Biden, Gazze için önerdiği 3 aşamalı ateşkes planına değinirken, İsrail’in önemli bir anlaşmayı kabul ettiğini ve Netanyahu’nun da kamuoyu önünde bu öneriyi desteklediğini ifade etti. Hamas’ı da ateşkese davet eden Biden, “Ateşkes sağlamak zorundayız.” dedi.

Ukrayna-Rusya Savaşı Hakkında

Başkan Biden, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Ukrayna’ya Amerikan silahlarının sadece Harkiv bölgesinde kullanılmasına izin verildiğini belirten Biden, “Sınıra yakın bir yerde kullanılmalarına izin veriliyor. Moskova’ya, Kremlin’e yönelik saldırı izni vermiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.