DOLAR 32,3781 0.18%
EURO 35,0251 -0.19%
ALTIN 2.324,660,24
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asiltürk’ün ittifak için 20 vekil şartına sert yanıt: Saadet vekil dilenmez
  • Zor Haber
  • Siyaset
  • Asiltürk’ün ittifak için 20 vekil şartına sert yanıt: Saadet vekil dilenmez

Asiltürk’ün ittifak için 20 vekil şartına sert yanıt: Saadet vekil dilenmez

ABONE OL
Eylül 8, 2021 12:15
Asiltürk’ün ittifak için 20 vekil şartına sert yanıt: Saadet vekil dilenmez
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parti yönetiminin itirazlarına rağmen Cumhur İttifakı’na geçilmesi için kulis yapan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temasta bulunan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Oğuzhan Asiltürk’e Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’dan tepki geldi. Asiltürk’ün herhangi bir ittifaka katılmak için 20 milletvekilliği istemesini eleştiren Bülent Kaya “Saadet vekil dilenmez” dedi.

Yaptığı açıklamaların altına “Milli Görüş Hareketi Lideri” diye imza atan Oğuzhan Asiltürk Saadet Partisi Gençlik Kolları’nın Akçakoca’da gerçekleşen kampında yaptığı konuşmada Saadet Partisi’nin hangi ittifakta yer alacağına dair her iki tarafın da teklifine bakacaklarını söyledi.

“19 milletvekiliniz olsa gündem dışı konuşma yaparsınız, hiçbir şeye karışamazsınız. Ama 20 milletvekili olunca başkanlık divanında olursunuz. Otururuz görüşürüz, konuşuruz. Biz teklifleri alır değerlendiririz, ona göre karar veririz” diyen Asiltürk herhangi bir ittifaka katılmak için 20 milletvekilliği şartını yerine getirmelerini istedi. 

“KENDİSİNİ MİLLETE ARZ EDER”

Asiltürk’ün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la temasa geçmesini de eleştiren Saadet yönetiminden bu açıklamaya da tepki geldi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Milli Görüş’ün yayın organı TV5’te yaptığı konuşmada “Saadet Partisi hiç kimseden milletvekili dilenmez. Saadet Partisi kendi gücüyle, kendi özgül ağırlığıyla, kendi stratejik durumuyla hak ettiği sayıda milletvekili sayısı almak için kendisini millete arz eder” dedi.

Seçim sisteminin dayattığı engelleri aşmak için ittifakların düşünülebileceğini söyleyen Kaya, seçimlerin bir aritmetik ve denklem olduğunu belirtti. Kaya, kimsenin Saadet Partisi’ne milletvekili lütfetmeyeceğini parti teşkilatının güçleriyle söke söke alacağını belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlarken Oğuzhan Asiltürk’ün kendisini ‘Milli Görüş Hareketinin Lideri’ olarak tanımlamasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ben şunu ifade edeyim. Liderlik bir makam değil bir sıfattır. Oğuzhan Bey bizim Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız. Ben de Saadet Partisi’nin genel başkanı olarak görev yapıyorum şu anda. Ha, liderlik bana göre yerine göre abiliktir, dostluktur. Bundan dolayı bir insan herkesi lider olarak kabul edebilir. Çünkü makam olmadığı için bir yaklaşım tarzı, bir sıfat. Siz bunu herkese verebilirsiniz. Oğuzhan Beyi insanlar lider olarak benimserler, kimsenin de itirazı olmaz ama bu makam değil ki. Onun için o vasfı muhafaza etmek önemlidir. Yani insanları kendi fikirleri etrafında toparlayabilmek, onları peşinden sürükleyebilmek. Birileri böyle der, başkaları başka türlü bu konuyu ifade ederler. Ben bunu bir çekişme vesilesi olarak şahsen görmem. Bu parti içinde bir çekişmeyi ifade etmiyor. Buna kapılanlar olabilir yerine göre ama ben buna fazla önem vermiyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.