DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0587 -0.16%
ALTIN 2.324,420,23
BITCOIN 2272623-0,59%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arçelik, Ar-Ge‘de kadın gücünü, “WE-inTech” programıyla globale taşıyor
  • Zor Haber
  • Gündem
  • Arçelik, Ar-Ge‘de kadın gücünü, “WE-inTech” programıyla globale taşıyor

Arçelik, Ar-Ge‘de kadın gücünü, “WE-inTech” programıyla globale taşıyor

Arçelik, kadınların mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de başlattığı WE-inTech programını faaliyet gösterdiği diğer ülkelere genişletiyor. Türkiye’nin yanı sıra, Romanya, Pakistan ve Güney Afrika’da başlatılan WE-inTech programı kapsamında, üniversitelerin mühendislik ve teknoloji bölümlerinde okuyan kadın öğrencilere, yeni nesil Ar-Ge yetkinlikleri kazandırılması hedefleniyor. Dört ülkeden programa katılan 45 kişiden oluşan ilk öğrenci grubu, Haziran ayı sonunda, programın ilk etabı olan ve üç gün boyunca devam eden atölye çalışmalarında bir araya geldi. Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “Arçelik olarak, teknoloji ve inovasyon alanında kadın gücünü artırmaya kararlıyız. WE-inTech programıyla, üniversitelerin mühendislik, teknoloji, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde eğitim gören kadınları desteklemeyi ve eğitimleri ile ilgili alanlarda çalışmaları için cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Arçelik, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun liderlerinden biri ve Action Coalition platformu destekçisi olarak, küresel operasyonlarında STEM alanlarındaki kadın istihdam oranını 2026 yılına kadar, %16’dan %35’e çıkarmayı taahhüt ediyor.

ABONE OL
Temmuz 26, 2022 13:14
Arçelik, Ar-Ge‘de kadın gücünü, “WE-inTech” programıyla globale taşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arçelik’in mühendislik ve yeni nesil Ar-Ge alanlarında çalışan kadınların kariyer gelişimlerine destek olmak ve onları teşvik etmek üzere başlattığı “WE-inTech” programının, 4 ülkeden seçilen 45 kişiden oluşan ilk grup katılımcısı, programın ilk etabını oluşturan ve üç gün süren atölye çalışmalarında bir araya geldi. Arçelik’in 2019’da ilk olarak Türkiye’de “Sen Mühendissin, Bizimlesin” adıyla başlattığı proje, üniversitelerin mühendislik, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde öğrenim gören kadınlara, yeni nesil Ar-Ge ve teknoloji ile ilgili alanlarda çalışmaları için destek olup, cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Arçelik, bu yılın başında Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda teknoloji ve inovasyon alanında toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak üzere önemli taahhütlerde bulundu. Küresel operasyonlarında STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarındaki kadın istihdam oranını 2026 yılına kadar %16’dan, %35’e çıkarmayı taahhüt eden Arçelik, WE-inTech programıyla Romanya (Arctic), Pakistan (Dawlance) ve Güney Afrika’daki (Defy) tesislerinde Ar-Ge ve inovasyon alanında kadın mühendislerin kariyer gelişimlerini destekliyor.

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “Arçelik olarak teknoloji ve inovasyon alanında kadın gücünü artırmaya kararlıyız. WE-inTech programıyla, üniversitelerin mühendislik, teknoloji, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde eğitim gören kadınları desteklemeyi ve eğitimleri ile ilgili alanlarda çalışmaları için teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Nihat Bayız şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun teknoloji ve inovasyon alanlarında cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi vizyonunu paylaşıyor ve küresel operasyonlarımızda yürüttüğümüz programlarla da destek veriyoruz. Sadece eğitim ile sınırlı kalmayıp, kadınlara kariyerlerine Ar-Ge ve inovasyon alanında başlamaları için alan açan bir program sunmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2019’da Türkiye’de başlattığımız ‘Sen Mühendisin, Bizimlesin’ programını faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelere de genişletmeye karar verdik. Romanya, Pakistan ve Güney Afrika’dan başlayarak tüm dünyada kadın mühendislere ulaşmayı, bu ülkelerdeki lider markalarımızla, kariyerlerini STEM alanlarında ilerletmeleri için onlara destek olmayı hedefliyoruz.”

WE-inTech programının üç gün boyunca devam eden atölye çalışmalarında katılımcılar dünyanın dört bir yanından sektör uzmanları ve araştırmacıların yanı sıra Arçelik, Arctic, Defy ve Dawlance ekipleriyle de bir araya geldi. Bir yıl sürecek program boyunca katılımcılar, kariyer gelişimi ve teknik eğitimlerin yanı sıra mentorluk desteği de alarak, ilgili markaların devam eden projelerinde çalışma imkanı bulacaklar.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.