DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21603380,36%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarına İtiraz Etti
  • Zor Haber
  • Ekonomi
  • Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarına İtiraz Etti

Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarına İtiraz Etti

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 15:26
Ankara Sanayi Odası Başkanı Göçmen Politikalarına İtiraz Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Niteliksiz Göçmenler Ülke Kaynaklarını Tüketiyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, niteliksiz göçmenlerin üretime katkı sağlamadığını belirterek, bu durumun ülke kaynaklarını tükettiğini ve iç güvenlik ile demografik yapıyı tehdit ettiğini bildirdi.

Göç Politikalarında Değişiklik Önerisi

ASO Başkanı Seyit Ardıç, nitelikli ve niteliksiz göçmen ayrımı yapılmasını ve göç idaresinin yerine bir Göç Bakanlığı kurulmasını önerdi. Ardıç, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli göçmenlere öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Düzensiz Göç Maliyetleri Artırıyor

Ardıç, düzensiz ve yoğun göçün kontrol altına alınarak engellenmesini talep ederken, bu tip göçlerin vasıfsız kişilerden oluştuğunu ve ülkeye maliyet getirdiğini belirtti. Ayrıca, göçlerin ülkenin demografik yapısını bozduğuna dikkat çekti.

Nitelikli Göç Yasası Önerisi

Seyit Ardıç, nitelikli göç yasasının bir an önce tasarlanması gerektiğini belirtirken, ülke ihtiyaçlarına göre şekillendirilecek bir yasa ile Türkiye’nin fayda sağlayacağını ifade etti.

Türkiye’nin Teknolojide Geri Kalması

ASO Başkanı, Türkiye’nin dijitalleşme konusunda ilerleme kaydedemediğini ve dünya sıralamasında geriye düştüğünü söyledi. Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 kavramlarının üretim süreçlerinde kullanılamadığını belirterek, Türkiye’nin teknolojide gelişmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.