Almanya’da hayvan refahı yasalarının sıkı bir şekilde uygulandığı ve sokak hayvanlarıyla ilgili katı kuralların geçerli olduğu biliniyor. Ülke genelinde Alman Hayvan Refahı Yasası kapsamında, başıboş hayvanlar 6 ay içinde sahipleriyle buluşturuluyor. Sahipleri çıkmayan hayvanlar ise sahiplendirilmeye çalışılıyor. Ağır hastalık gibi istisnai durumlarda ise veterinerin onayı ile **uyutma işlemi** uygulanabiliyor.
Almanya’da köpek sahiplenmek vergiye tabi. Devlet, köpek sahiplerinden yıllık yaklaşık 400 milyon Euro vergi topluyor. Bu vergilerle hayvan barınaklarına destek sağlanıyor. VETO Avrupa Hayvanları Koruma Kuruluşları Birliği, başkenti Duisburg’da bulunuyor ve Avrupa genelinde 350 hayvan koruma derneğine destek veriyor.
Almanya’da hayvanlar çipleniyor ve kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırılmamış köpeklerin kontrolsüz çoğalması engelleniyor. Sahipsiz hayvanların çoğalmasını engelleme yöntemlerinden biri olarak **kısırlaştırmanın** önemi vurgulanıyor. Kısırlaştırılan hayvanlar üreme zincirinin dışında kalıyor ve sokak hayvanı popülasyonunu kontrol etmede önemli rol oynuyor.
Almanya’da hayvan hakları aktivistleri ve hayvan koruma dernekleri, toplanan bağışlarla hayvan barınaklarına destek sağlıyor. Yiyecek, tedavi ve operasyonlar için mali kaynaklar temin ediliyor. Özellikle kısırlaştırma ve eğitim konularında önemli adımlar atılıyor ve hayvan refahı konusunda sürekli çalışmalar yürütülüyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.