DOLAR 32,3468 0.25%
EURO 35,1082 -0.13%
ALTIN 2.307,981,35
BITCOIN 22765992,55%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümü ÇOYAG ve KAÇUV desteği ile Oyun Odasına Kavuştu!
  • Zor Haber
  • Sağlık
  • Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümü ÇOYAG ve KAÇUV desteği ile Oyun Odasına Kavuştu!

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümü ÇOYAG ve KAÇUV desteği ile Oyun Odasına Kavuştu!

2000 yılında maddi sorunları nedeniyle kanser tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine destek sağlamak amacıyla kurulan KAÇUV ile birlikte Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG) desteğiyle hazırlanan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümü’nde oyun odasın kurulumu gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi oyun odası, 2019 yılında Nehir’in Adımları etkinliğinde toplanan bağışlarla projelendirildi. Oyun odalarında KAÇUV’un gönüllü grupları ile de çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Oyun odası içerisinde ayrıca tedavi gören çocukların okuyabilecekleri kitaplardan oluşan çok farklı yayınlardan oluşan kütüphane bulunuyor.

ABONE OL
Temmuz 27, 2022 13:57
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümü ÇOYAG ve KAÇUV desteği ile Oyun Odasına Kavuştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nehir’in İyilik Adımları

2010 yılında nöroblastom sebebiyle yaşamını yitiren Nehir’in anısını yaşatmak için her sene Nehir’in Adımları etkinliği düzenlenmektedir. Her yıl Eylül ayında düzenlenen etkinlikte 3500 adım atarak hem Nehir’in adını yaşatacak projeler için kaynak yaratılmakta hem de çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratılmaktadır.

Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG)

Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri (ÇOYAG), 2012 yılından bu yana Nehir’in İyilik Adımları projesi kapsamında oyun odası kurulumu, KAÇUV’un Aile Evlerinde oda sahiplenmesi, hastane oda yenilemesi ayrıca hastanede tedavisi devam çocuklara ve ailelerine hediye gönderimleri çalışmalarını yürüttü.

Oyun Odalarında Çocukların İlacı Oyun!

KAÇUV, gönüllü grupları ile birlikte yıllar içerisinde edindiği deneyimleri çocuk hematoloji onkoloji servisi bulunan tüm hastaneler ile paylaşıyor. Hastanelerde açılan oyun odalarında çocukların sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamak ve tedavi sürecine uyum sağlamaları için destekleyici çalışmalar yürüten KAÇUV, bu kapsamda iki günlük eğitim almış gönüllülerin destekleri ile çocuklar ile sanat, bilim ve yaratıcı konularda etkinliklerin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürütmektedir. KAÇUV ayrıca hey ay belirlenen tema eşliğinde çocuklarla özel içerikler de oluştururken; özel gün ve kutlamalar çerçevesinde de çocukların gelişimlerine uygun olan materyaller, içerikler ve uygulamalarla da çocukların yanında yer alıyor.

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır. KAÇUV, ayrıca hastanelerin yanı sıra sağlık personelleri ile de çeşitli çalışmalar yürütüyor. Sağlık personellerine ihtiyacı olan burs desteği ve konferanslara destekte bulunuyor. Üniversite iş birliklerini de artıran Vakıf, hastanelerde yeni oyun odaları açılışına teşvik ve destek veriyor; halihazırda açılan oyun odalarının ise bakım-onarım ve düzenli hijyen sağlanması çalışmalarını da yürütüyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.