DOLAR 32,9413 -0.14%
EURO 35,8346 -0.19%
ALTIN 2.524,900,70
BITCOIN 22346764,37%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’nin Gazze’deki Yüzer İskele Projesi Fiaskoyla Sonuçlandı
  • Zor Haber
  • Dünya
  • ABD’nin Gazze’deki Yüzer İskele Projesi Fiaskoyla Sonuçlandı

ABD’nin Gazze’deki Yüzer İskele Projesi Fiaskoyla Sonuçlandı

ABONE OL
30 Mayıs 2024 13:20
ABD’nin Gazze’deki Yüzer İskele Projesi Fiaskoyla Sonuçlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Gazze’deki Yüzer İskele Projesi Başarısız Oldu

ABD’nin Gazze Şeridi kıyısında insani yardımlar için kurduğu yüzer iskele projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Projenin başarısız olması, tartışmalara yol açtı.

Yüzer İskele Projesi Akıntıya Kapıldı

Gazze’de ABD’nin desteklediği 4 geminin 25 Mayıs’ta akıntıya kapıldığı, sadece bir geminin kurtarılabildiği ve üç geminin İsrail’de kıyıya vurduğu bildirildi. Pentagon, 28 Mayıs’ta, yüzer iskelenin faaliyetinin tamiri tamamlanana dek kısa süreliğine askıya alındığını açıkladı.

İskele Hava Şartları Nedeniyle Çöktü

ABD ordusu tarafından Gazze kıyısında 320 milyon dolara inşa edilen yüzer liman, hava şartları ve kuvvetli dalgalar nedeniyle çöktü. İsrail’in güneyindeki Aşdod Limanı’na nakledilecek yüzer iskelenin tamiri, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un tahminlerine göre bir haftadan fazla sürecek.

ABD’nin Büyük Çaba ve Başarısızlıkla Karşılaşması

Aşdod Limanı’na nakledilecek yüzer iskelenin tamirinin, 1000 askerin katılımı ve karmaşık bir lojistik operasyonla gerçekleştirileceği belirtildi. The Times of Israel haber sitesine göre, ABD’nin 320 milyon dolara mal olan iskeleyi inşa etmek için gösterdiği büyük çaba, başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.